Modern wire harness systems and exclusive vehicle interiors: The name DRÄXLMAIER stands for automotive innovations – products that enhance your driving experience. Every day, approximately 75,000 associates around the world cooperate to contribute their knowledge, skills and automotive passion toward this goal. Individuals, who like to take on responsibilities, use their creativity and contribute their ideas toward the common success. Individuals like you!

Technician Maintenance

Job Req ID:  120422
Location: 

Kumanovo, MK, MK-1300

Work Type:  Full time
Contract Type:  unlimited

Со цел да го поддржиме Одделот за одржување во нашата фабрика во Куманово, бараме Техничар во одржување кој може да одговори на предизвиците на меѓународниот пазар со отвореност, флексибилност и ентузијазам. Искористете ја оваа шанса и придружете се на нашиот успех!

 

 

Работни задачи:                                                                                                                  

 

  • Ги запознава вработените во одделот за одржување со задачите и одговорностите
  • Го обезбедува функционирањето и усогласувањето на производствениот процес во соработка со специјализираните оддели на ДММ и Менаџерот на одделот за одржување
  • Ги одредува причините за дефектите, застојот на едноставна опрема со механички, хидраулични, пневматски, електрични, итн. компоненети, доколку е потребно коиристи дијагностички системи
  • Се информира себеси за техничкиот развој на полето на неговите активности и го обезбедува воведувањето на овие напредоци во доменот на неговите активности
  • Ги лоцира и пријавува слабите точки
  • Ги следи показателите за ефикасноста во својата смена, превзема дисциплински мерки (дејства) во согласност со своите претпоставени и прави надзор на своите вработени за нивното работење

 

Услови:

 

  • Средно техничко образование
  • Работно искуство во оддел за одржување – поправка на индустриски машини за производство
  • Основно познавање на англиски јазик
  • Компјутерски вештини

 

 

We are looking forward to your application.

Company / Legal Entity: DMM Dräxlmaier Manufacturing Macedonia DOOEL Kavadarci

Your recruiter

Milica Naumova 

           Phone: ​+38931550426​

           Mail to: ​MILICA.NAUMOVA@DRAEXLMAIER.COM​