Modern wire harness systems and exclusive vehicle interiors: The name DRÄXLMAIER stands for automotive innovations – products that enhance your driving experience. Every day, approximately 75,000 associates around the world cooperate to contribute their knowledge, skills and automotive passion toward this goal. Individuals, who like to take on responsibilities, use their creativity and contribute their ideas toward the common success. Individuals like you!

Foreman - Cable Cutting

Job Req ID:  110431
Location: 

Kumanovo, MK, MK-1300

Work Type:  Full time
Contract Type:  unlimited

Со цел да го поддржиме одделот Производство во нашата фабрика во Куманово, бараме надзорник во производство кој ќе може да одговори на предизвиците на интернационалниот пазар со отвореност, флексибилност и ентузијазам. Искористете ја оваа шанса и приклучете се кон нашиот успех!

 

Работни задачи:

 

  • Обезбедува производство без поплаки од клиентот, навремено и во соработка со Одделот за Квалитет.
  • Го проверува нивото на продуктивност и листата за часови на присутност и води евиденција во листата на вработените.
  • Ги поднесува и врши дистрибуција на информациите и документите кои се однесуваат на нормалниот тек на производството (Инструкции за поправки, Одобренија и Технички промени).
  • Сноси одговорност за целата област за да обезбеди работа според 6S стандардите и обезбедува работна дисциплина според програмата за работа.
  • Ги препознава грешките предизвикани од страна на вработените, врши анализа на причината и ги превзема неопходните мерки.
  • Прави анализа на лошите примероци кои се направени од вработетните; ја анализира причината за проблемите и донесува одлуки за елиминирање на можноста за повторување на истите грешки

  

Профил:

 

  • Завршено средно образование ,високо образование ќе се смета за предност
  • Минимум 6 месеци работно искуство на слична или иста работна позиција
  • Познавање од внесување и процесирање на податоци во системите DRX reporting, MES DOC, MES RPT, MES EFF
  • Познавање на алатки за Root-cause аланиза (Ishikawa, 5Why)

 

We are looking forward to your application.

Company / Legal Entity: DMM Dräxlmaier Manufacturing Macedonia DOOEL Kavadarci

Your recruiter

Milica Naumova 

           Phone: ​+38931550426​

           Mail to: ​MILICA.NAUMOVA@DRAEXLMAIER.COM​